Aanbieding

Dag in het leven van

Met beleid maar toch voorzichtig word ik helemaal ingepakt. Ik ben zwaarbeladen. Alles wordt eraan gedaan om te zorgen dat ik geen gevaar loop. Met als kers op de taart de oranje tape die om mij heen gaat. Zo val ik op, iedereen kan zien dat ‘ie mij voorzichtig moet vervoeren. Klaar voor vertrek.

Ik heb wel eens vaker een reis meegemaakt dus ik weet precies wat me te wachten staat. En als ik even niet nodig ben wacht ik samen met mijn collega’s. Zo hoor ik ook wel eens verhalen natuurlijk. Vandaag mag ik weer een aardige tocht maken. Ik weet het door het label dat net op me is geplakt. Maastricht, mooie stad maar om daar te komen moet ik nog vele mensen ontmoeten. Het begint al bij het postkantoor. Voorzichtig word ik afgegeven, maar helaas heeft de kassiere haast of gewoon een slecht humeur. Hardhandig word ik op een magazijnkar gezet. Het is maar goed dat ik zo stevig ben ingepakt want deuken kan ik echt niet gebruiken vandaag.

Een baan als de mijne vereist geduld. Ik moet lang wachten voordat er eindelijk weer iets met mij gedaan wordt. Onhandig, want er zit sowieso iemand in spanning op mij te wachten. Helaas kan ik zelf niet lopen, anders was ik met liefde eerder gekomen. Maar net ben ik gelukkig in een wit busje geplaatst. Zo rijdend voelt het in ieder geval alsof ik vooruit kom. Het busje is trouwens ook het hardste werken. Als mijn chauffeur haast heeft vooral. Door de bochten scheurend kom ik misschien wel sneller bij mijn nieuwe eigenaar, maar ik moet er dan wel alles aan doen om zonder kleerscheuren uit het busje te komen. Toen de rem vol werd ingetrapt ben ik eens van voor naar achter door de bus gevlogen. Een hersenschudding en flink wat schade verder is het een wonder dat ik deze nieuwe reis nog kan maken. Maar vandaag gaat het goed. Enthousiast kijk ik rond als ik eindelijk uit het busje getild word. Zie ik daar nou iemand voor het raam springen? Ik weet zeker dat dit de mooiste momenten in mijn werk zijn.

Nadat de handtekening is gezet beland ik in de armen van de nieuwe eigenaar. Snel maar voorzichtig worden de oranje tapeslierten verwijderd. En ja hoor: ik zie een glimlach verschijnen. Mooi dat ik weer kon bijdragen aan een veilige reis en een gave inhoud.