Aanbieding

Kleur de paastafel

Het hoeft niet per se kerst te zijn om aandacht te besteden aan versiering van het huis. Ook met pasen is het een kleine moeite maar groot plezier om de tafel een feestje te maken. Om naar te kijken maar ook om samen aan te eten. Niet alleen eieren kunnen het tafelplezier vergroten, ook bloemstukjes en kleine details zijn mooi. Wist u trouwens dat één van de foodtrends van 2018 eetbare bloemen zijn? Doe eens gek en combineer het eten met de tafelversiering. Het zorgt ongetwijfeld voor verraste gezichten bij de gasten als blijkt dat ze decorstukjes mogen opeten.

Neppe en echte bloemen: welke kleur moeten ze hebben? En welk servies planten we neer? Begin met het kiezen van themakleuren. De lente is begonnen, dus de kleuren van de paaltafel kunnen mooi aansluiten op dit frisse, energieke seizoen. Trends deze lente zijn de felle kleuren lime en tomatenrood, maar ook wat rustigere kleuren als een aantal roze tinten en lime punch: een heldere groene kleur. Dit is te combineren met minder voorspelbare kleuren als chili oil en chocoladebruin. En als toch de échte paasstijl niet mag ontbreken kunt u altijd nog kiezen voor geel.

Daarna moet het servies natuurlijk matchen bij de themakleur. Bij het tomatenrood past een lichtblauw servies zoals Dordrecht. De zeegroene kleur matcht goed met een neutraal decor van bijvoorbeeld Wedgwood. Zoals eerder beschreven kleurt lime ook mooi met chocoladebruin: dan denk ik gelijk aan Jachtservies. Toch klassiek geel? Ga dan voor Mille Fleur. Bekijk de plaatjes hieronder voor wat voorbeelden. Veel decoratieplezier toegewenst!