Aanbieding

Ode aan de vader

Dat hij -met z’n blote bassie- boven de bloedhete kolen spetterende speklappen staat te draaien en daar nog trots op is ook. Of dat hij standaard bij stoplichten even flink de motor laat horen en vervolgens als allersnelste wegrijdt om te showen dat hij de winnaar is. Dat hij even spierballen toont en met een keiharde klap een stuk vuurkorfhout in tweeën splitst om de kindertjes warm te houden. Wat maakt jouw vader de aller-allerstoerste?

Het is stiekem best vermakelijk hoe vaders zich uitsloven om aan de wereld te laten zien dat ze de allerleukste zijn. Maar natuurlijk zien de zoons en dochters ook wel eens de zachte kant van onze papa’s. Zoals die keer toen hij heel voorzichtig een pleister plakte op die bloedende knie. Of de bemoedigende woorden als je het even niet meer zag zitten. Want elke vader heeft wel een beetje een moederlijke kant in zich.

Dit weekend is het vaderdag. Meestal halen we dan whiskey, een barbecuetang of een paar vrolijke sokken. Maar laten we dit jaar eens denken aan de zachte kant van onze stoere vaders. Dus hup, dit weekend allemaal servies kopen voor je papaatje!