Aanbieding

Oude nieuwe kunststukjes

Het pinkje van het kleine meisje wijst keurig omhoog terwijl ze voorzichtig een slokje thee neemt. Het serviesstuk in haar hand staat nu, jaren later, te pronken in de servieskast. Het is een erfstuk geworden, een mooie herinnering aan de theemomentjes bij oma. Om het kopje heen staan nog veel meer kopjes. En schoteltjes. En zelfs de bijbehorende theepot staat daar te glimmen van trots.

Een erfstuk met herinnering zou zomaar eens het begin kunnen zijn van een verzameling. Het kan jaren duren voordat een collectie is opgebouwd. Het kan ook gebeuren dat een geliefd onderdeel van de verzameling per ongeluk opeens in duizend stukjes op de grond valt. Of dat het serviesstuk waar al jaren naar gezocht wordt nét aan je neus voorbij gaat omdat iemand anders een euro meer biedt. Eén ding is zeker: verzamelen is geduld hebben.

Voor ons verzamelaars breken weer goede tijden aan. De zomer is begonnen en daarmee ook verschillende markten voor liefhebbers van verzamelingen. Hoe leuk is het nou om de speurtocht ook in het buitenland voort te zetten. Ook de Franse brocantes of Italiaanse tweedehands winkeltjes bieden oude nieuwe kunststukjes. Misschien wel het stuk wat jouw droomservies compleet maakt. Waar ga jij naar op zoek?