< Terug naar blog

De mooiste kasten voor je antieke servies | Blog 

Wil je je servies op een leuke en functionele manier opbergen? We verzamelden de leukste soorten kasten waar je je servies in ten toon kunt stellen. Hopelijk staat er iets bij wat er in jouw interieur past. Enjoy!

1. Stellingkast

Een moderne optie om je servies in op te bergen is in een stellingkast. Stellingkasten zijn er in allerlei formaten en materialen. Zo kun je gaan voor een stellingkast die de hele wand bedekt, of eentje die niet zoveel ruimte inneemt. Onze favorieten zijn stellingkasten van staal, hout of een mix van die twee. Zelfs een kunststof stellingkast van de bouwmarkt kan heel gaaf staan.

             

2. Trolley of bakkerskast

Voor een kleine ruimte is een trolley of bakkerskast ideaal om je servies op te showen. Deze zijn ook nog eens makkelijk verplaatsbaar, top als je vaak je interieur verandert! Rotan, bamboe en webbing zijn populaire materialen die speels staan. 

                  

3. Theekastje

Een theekastje is ook een fijn klein kastje als je niet zo veel ruimte hebt. Zet je servies in het kastje, en plaats bijvoorbeeld een leuke plant bovenop. Een theekast is een leuk item om tweedehands te scoren in de kringloopwinkel of in een vintage store. 

                 

4. Vitrinekast

Een vitrinekast is een klassieker als het gaat om servies opbergen. Je kunt zo altijd naar je verzameling kijken. Sommige vitrinekasten hebben zelfs een spotjes voor een luxueus gevoel. Een voordeel van een vitrinekast is dat je servies minder snel stoffig wordt dan in een open kast. 

               

5. Buffetkast

Buffetkasten zijn vaak zo groot dat je er nog veel meer in kwijt kunt dan alleen wat servies. Ook je kookboeken, kabeltjes en spelletjes zijn op te bergen in deze kast. Een buffetkast is niet alleen gereserveerd voor een landelijk interieur. Deze sfeerbepaler past tegenwoordig bij elke interieurstijl. 

             

6. Dressoir

Wel veel om op te bergen, maar niet de hoogte in? Kies dan voor een dressoir om je servies in te zetten. Of nog leuker, stal het uit óp het dressoir. Op een leuk dienblad, met wat boeken, fotolijstjes en andere woondecoratie komt je servies tot leven. 

              

7. Broodkast

Als je servies in een broodkast stalt, dan kun je er misschien niet direct naar kijken. Maar hij is te leuk om niet te noemen! Voor een opgeruimdere look staat je servies leuk achter twee openslaande deuren. Er past waarschijnlijk veel in, want vroeger werd de broodkast gebruikt om voorraad in te bewaren. Ook is een broodkast een leuk opknap project. Wat dacht je van een modern likje verf, zoals geel of groen? 

                 

8. Kabinet

Als laatste in dit rijtje kasten noemen we een kabinet kast om je servies in te zetten. Ook deze heeft vaak dichte deurtjes, maar dat hoeft niet altijd. Vroeger was een kabinet een grote kast met lades aan de onderkant en dichte deuren aan de bovenkant. De moderne variant is wat eleganter kastje met een open ruimte onder zich, hij staat wat hoger. 

        

Voor welke kast ga jij? Stay tuned, want onze volgende blog gaat over hoe je een open kast het beste kunt inrichten. Volg Servies Merij op Instagram om op de hoogte te blijven van de nieuwste blogposts. 

* Alle fotos's in dit artikel komen van Pinterest *

21-10-2020

© 2008 - 2024 Webshop Servies Merij | sitemap | rss