< Terug naar blog

Kan antiek servies in de vaatwasser?

We keken eens kritisch naar onze eigen gootsteen. Daar zagen we een afwasborstel, een fles afwasmiddel en een schuursponsje… Allemaal van plastic. Dat kan natuurlijk anders. Na een online speurtocht vonden we een natuurlijke afwasborstel, schuurspons en blok zeep. Zo kunnen we ons Maastrichts aardewerk met een goed gevoel schoonmaken. Niet alles kan namelijk in de vaatwasser. 

Bordje Boerenhoeve met duurzame afwasborstel, schuurspons kokos en blok afwaszeep.

Boerenhoeve

Sommige antieke serviezen kun je beter met de hand afwassen. Aardewerk van Société Céramique en Regout is van zachte kwaliteit en niet hard geglazuurd. Wat heel begrijpelijk is, want tijdens de productiejaren van deze serviezen bestonden vaatwassers nog niet. De vaatwasser is pas gekomen in de jaren ‘50. Regout Royal Sphinx pakte dat op en begon met het produceren van hard geglazuurd aardewerk. Butterflij en Boerenhoeve van Société Céramique zijn bijvoorbeeld decors die niet in de vaatwasser kunnen. Balmoral van Villeroy & Boch kan daarentegen met gemak in de vaatwasser.  

Kast vol Boerenhoeve en Butterflij Societe Ceramique

Boerenhoeve & Butterflij

Wil je weten of een bepaald servies vaatwasser bestendig is? In onze webshop geven we dit aan in de artikelomschrijving met een groen of een rood icoontje. Als dit nog niet het geval is, staat het in de pagina beschrijving of in de artikel omschrijving. En wil je meer berichten met tips & tricks, interessante weetjes en inspiratie over antieke serviezen voorbij zien komen? Volg ons dan op FacebookInstagram en Pinterest voor meer! 

 

© 2008 - 2023 Webshop Servies Merij | sitemap | rss