< Terug naar blog

Société Céramique Maestricht

De fabrikant Société Céramique maakte aardewerk in de omgeving van Maastricht tussen 1863 en 1958. Het servies van deze fabrikant was tijdens de productiejaren heel populair… En is eigenlijk altijd in de mode gebleven! 

Servies Société Céramique

Het servies van Société Céramique is bekend door haar goede kwaliteit en onderscheidende stijl. Liefhebbers van antiek servies en decoratief keramiek verzamelen dit Maastrichts aardewerk vaak. Bij het verzamelen letten ze op de echtheid en de conditie van het servies. Het is natuurlijk het gaafst om een ‘one of a kind’ serviesdeel te scoren, een item waar maar een kleine oplage van is gemaakt of met de jaren schaars is geworden. 

Ontbijtservies Landschap blauw Societe Ceramique

Ontbijtservies Landschap Blauw Société Céramique

Decors Société Céramique 

De decors van Société Céramique zijn makkelijk te onderscheiden door de kleuren en afbeeldingen op het aardewerk. Op de onderkant van een serviesdeel staat vaak een stempel met het Société Céramique leeuwtje en de naam van het desbetreffende decor eronder. Er zijn veel verschillende decors van Société Céramique geproduceerd, dit is een lijstje van decors welke wij regelmatig op voorraad hebben:
 

Staat het decor wat je zoekt er niet bij? Kijk dan vooral even in de categorie Wit Société Céramique of Diversen Société Céramique. We voegen geregeld nieuwe items toe, dus houd de webshop in de gaten!

 

 

© 2008 - 2024 Webshop Servies Merij | sitemap | rss