< Terug naar blog

6 Tips voor het opbergen van servies | Blog

Efficiënt servies opbergen is soms nog een hele uitdaging. Dit kan komen door te weinig opbergruimte of te veel mooie spullen. Wij snappen ook wel dat je die mooie spullen niet per se weg wilt doen.  Daarom geven we deze week een paar tips om je servies zo efficiënt en creatief mogelijk op te bergen. Zo kun je de komende weken eens kritisch naar je kastjes kijken of daar nog wat te verbeteren valt. 

Bordenrekken

We stapelen borden vaak op. Maar als je de onderste nodig hebt, ben je de klos. Onze eerste tip: zet borden achter elkaar in een bordenrek. Deze heb je in allerlei formaten en materialen. Op de foto zie je er eentje van hout, maar van ijzer kan ook heel gaaf zijn. Zelf gebruiken we ook luxe afdruiprekken als bordenrek. De borden van Boch BFK Dordrecht staan in ieder geval chique achter elkaar.

Bordenrek met borden van Boch BFK Dordrecht

Rek onder een plank

De tweede tip zagen we online: hang een rekje onder een plank aan de muur. Het lijkt ons handig om daar accessoires in te bewaren zoals een peper en zoutvaatje, of houders voor theezakjes. Een rekje kun je ook in een keukenkast of voorraadkast plaatsen zodat het uit het zicht is. 

Afbeelding met muur, binnen, verschillendeAutomatisch gegenereerde beschrijving

Kopjes ophangen

Berg op een creatieve manier kopjes op door ze op te hangen. Dit is onze derde tip! Hoe leuk is het als je verschillende kopjes in het zicht hangt als decoratie. Dit kan natuurlijk zowel in de keuken als in de woonkamer. Ga voor één kleur kopje van bijvoorbeeld Castillo Blauw, of hang verschillende kleurtjes door elkaar heen voor een speels effect. 

Kopje Castillo aan rek

Plankinzetters

Tip vier: ga de hoogte in. Plankinzetters zijn een handige manier om servies efficiënt op te bergen. Met een plankinzetter hoef je net zoals bij het bordenrek niet onhandig te stapelen en kan je overal gemakkelijk bij. Je benut ook nog eens alle ruimte van je keukenkastje of servieskast als deze hoog is. 

Borden inzetters

Inzetstukken voor laden

Tip vijf heeft een interessante twist. Om je laden wat makkelijker in te delen kun je inzetstukken gebruiken. Dit zijn we al gewend om te doen met bestek, maar ook voor het indelen van servies kan dit makkelijk zijn. Heb je een kostbaar servies waar je zuinig op bent? Kies dan voor stoffen inzetstukken die je normaal in een kledingkast gebruikt. Zo heb je minder kans op een chipje als je je servies in de lade zet.     

Afbeelding met binnen, tafel, persoon, vloerAutomatisch gegenereerde beschrijving

Bordenstandaard

En de laatste tip: maak gebruik van bordenstandaarden. Dit is misschien niet zo handig voor in keukenkastjes, maar wel voor mooie kasten in de woonkamer. In dit artikel beschrijven we uitgebreider hoe je optimaal gebruik kan maken van een bordenstandaard. Het grote serveerbord is ook van Boch BFK Dordrecht

Bordenstandaard serveerschaal Boch BFK Dordrecht


Welke tip ga jij gebruiken voor je keuken of woonkamer? Als je deze blog nuttig vindt, volg dan Servies Merij op FacebookInstagram en Pinterest voor meer. Deel jouw tips & tricks voor het organiseren van servies in je Instagram stories en tag @ServiesMerij. Vinden we superleuk om te zien!

 

* Een deel van de foto's in dit artikel komt van Pinterest *

© 2008 - 2024 Webshop Servies Merij | sitemap | rss